Selma Spa

God morgon!

Kom på igår att jag inte lagt upp några bilder från min och mammas vistelse på Selma Spa. Kanske kan vara kul att se!

Redo för spa!

Selma Spa

Selma Spa

selma spa

Jag hade fått två presentkort på dag-spa för en reklamfilm jag gjort tidigare, så vi åkte upp för att koppla av, äta god mat och bara ha en skön dag. Vi var där kring 9 och åt först en god frukostbuffé och kollade in vilka pass vi vlle gå på under dagen. Sen bytte vi om och gick ner till poolen och bubblade och simmade. Riktigt skönt!

Frukost

selma spa

Redo för poolen!

Efter någon timme var det dags för första passet – avslappning. Vi gick in i ett mörkt rum som enbart var belyst med levande ljus. Där fick alla lägga sig bekvämt på en matta, kudde och filt medan instruktören började prata. Hon berättade att vi skulle slappna av i hela kroppen men försöka hålla oss vakna och pigga i huvudet. Vissa som är ovana avslappningspass somnar lätt men helst ska man undvika det eftersom man endast ska slappna av. Avslappningen började i tårna, gick upp mot fötterna, vaderna, knäna, låren osv. tills hela kroppen var avslappnad. Och vilken känsla!! Jag var tvungen att vicka på tårna till slut för den kändes som att min kropp var helt förlamad. Jag kunde inte känna en kroppsdel! En otroligt märklig upplevelse! När vi sedan skulle vandra bort i tankarna och tänka på en vacker plats så var det stopp för mig. I mina tankar stod jag på en grusväg men kom ingen vart. Jag ville så gärna till platsen men hjärnan var blockad. Plötsligt började tårarna komma och sedan vaknade jag till. En väldigt skum men ändå behaglig upplevelse. Instruktören berättade efteråt att man kan lätt kan gråta om man är stressad inombords och många känslor är blockerade. När man då når total avslappning så släpper allt detta. Så jag insåg efteråt att jag borde skaffa mig avslappningsband och fortsätta med avslappning för att försöka släppa all inre stress.

Efter passet var det dags för lunch – och vilken lunchbuffé de hade! Massor med kalla och varma rätter och fyra olika efterrätter! Otroligt gott! Självklart fick jag matkoma och la mig i en vilstol en stund efter maten för att vila lite och läsa en bok. Därefter var det dags för pass nummer två vilket var yoga. Jag hade aldrig testat yoga tidigare så det var kul att prova! Det var lite svåra övningar för en person som är nybörjare men jag fick mersmak och kommer testa mer av yoga i höst.

Lunchbuffé

selma spa

selma spa lunch

Utsikt från lunch-matsalen

selma spa

Efter yogan var det kaffe och sen var dagen slut så vi åkte hem. Vi hade kunnat boka några behandlingar men vi valde att bara bada, äta och gå på pass. I det stora hela var det en otroligt bra dag och det var väldigt kul att umgås med min mamma!

Related Posts with Thumbnails

3 kommentarer

  1. Sanna skriver:

    jag har jättesvårt för att hålla mig vaken på sånna avslappningspass…somnar så otroligt lätt när man ska slappna av sådär. Har hänt att jag somnat när jag blivit masserad oxå, hahah trött brud tydligen

  2. frida skriver:

    Nu blev jag sugen på att åka till spa! :)

  3. Så lite så! Vilka trevliga bilder :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bulk Email Sender